Udruga Farmica brine za oko 100 životinja i trenutno se nalaze pred zidom

UDRUGA Farmica iz Našica se trudi svim snagama napraviti samoodrživu farmu koja će biti ujedno i utočište za životinje koje su napuštene ili čiji je život trebao bez razloga završiti na ružan način. Prije godinu dana su pokrenuli veliku akciju te su prikupili sredstva za kupnju zemljišta i samo su krenuli u izgradnju.

Troškovi su se povećavali, a samo 4 volontera se svaki dan bori za opstanak Farmice i štićenika koji se nalaze pod njihovom skrbi. Trenutno se brinu za 65 pasa, 15 mačaka, 7 koza, dva jarca, magarca, svinje i puno pataka i kokoši.

Farmica se želi što prije registrirati pri Ministarstvu te zbog toga moraju imati sve uređeno po Pravilniku o osnivanju skloništa, a to sve košta jako puno. Njihov prvi velik boks veličine 30 x 30 metara je gotov. Svaki boks ima svoje veliko dvorište, a želja volontera je da životinje imaju dovoljno prostora i da se osjećaju slobodno i ugodno.

Životinje koje skupe s ceste često znaju biti bolesne te čak imati i zarazne bolesti i zbog toga Farmica mora napraviti prostor za karantenu i sanitarni čvor. Na žalost, Farmica se doslovno nalazi pred zidom. Dužni su 17.400 kuna samo za mrežu te 9.600 kuna za šljunak.

Uz troškove gradnje, svakog dana imaju i veterinarske troškove te sve životinje trebaju i hranu. Do sada su sve račune redovno podmirivali, no kao što svi znamo, bilo kakvi građevinski radovi su skupi i ovim putem volonteri Farmice apeliraju na sve ljubitelje životinja da im pomognu donacijama, a zauzvrat vam obećavaju da će njihova Farmica biti najljepše i najsigurnije mjesto za životinje.

Udruga Farmica
Iban: HR59 23400091110916596

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

izvorni link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.