Ovaj prirodni lijek uništava bakterije, gljivice i neprijatan miris

Ovaj prirodni lijek uništava bakterije, gljivice i neprijatan miris

Svaka žena mora prije ili kasnije otići ginekologu sa simptomima za koje je neprijatno govoriti.

Vaginitis je upala sluznice vagine koju izaziva patogena bakterija ili gljivice. Ova bolest zahvaća oko trećinu žena koje su u reproduktivnoj dobi. Kako bi se razumio uzrok vaginitisa, važno je zapamtiti da je vagina dom mnogim različitim mikoorganizmima (patogenim i korisnim). Njihov balans ovisi o načinu života, starosti i funkciji jajnika žene. Sve ovo utječe na sadržaj glikona koji se nalazi u vaginalnom zidu, a pretvoren je u velikoj količini mliječne kiseline i sprječava razmnožavanje loših bakterija.

Alkalna sredina u rodnici može da izazove razna oboljenja. Korištenje antibiotika za liječenje ovog stanja čak može i da pogorša problem, a to izaziva širenje gljivičnih infekcija. Lijekovi i ostale hemikalije mogu prouzrokovati pretjeranu suhoću i alergijske reakcije. Dobre vijesti su da postoje prirodni lijekovi koji eliminišu neželjene znakove vaginitisa i normalizuju mikrofloru vagine.

Sirće

Izmiješajte dvije žlice sirćeta sa 9 posto kiselosti i 4 šoljice proključale vode. Ovim pripravkom isperite vanjske dijelove svoje genitalije. Postupak ponavljajte svakodnevno dok ne nestanu neprijatni simptomi.

Čaj od kamilice

Kuhajte četiri šoljice vode i umiješajte 2 žlice suhog cvijeća kamilice i stavite na 5-10 minuta da se kuha. Isperite i intimu operite ovim napitkom. Tretman ponavljajte dok se ne normalizje mikroflora.

Limunov sok

Istopite žlicu soka od limuna u 4 šoljice tople vode. Ovu smjesu koristite dok se tuširate. Da spriječite daljnje vaginalne infekcije, oblačite donji veš od prirodnih materijala, te koristite blage proizvode za intimnu upotrebu koji sadrže mliječnu kiselinu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.