HOAKIN FINIKS KAO MISTERIOZNI KLOVN u filmu koji pomera granice razuma (VIDEO)

HOAKIN FINIKS u filmu koji pomera granice razuma (VIDEO)

Specijalna projekcija američkog filmskog hita “Džoker” biće prikazana na velikom platnu Kombank Dvorane u četvrtak 02.oktobra u 20:30h. Filmsko ostvarenje u kom čuveni Hoakin Finiks tumači lik misterioznog klovna, probudio je veliku pažnju svetske javnosti, a očekuje se da i u Srbiji probije granice gledanosti.

U pitanju je originalno izdanje poznate mitologije koji je  jedinstvena samostalna priča u kojoj  Finiks tumači Artura Flika, čoveka koji se bori kako bi našao svoj put u Gotamovom slomljenom društvu.

Klovn po danu, koji se trudi da postane stand-up komičar po noći, otkriva da šala uvek završi na njegov račun. Zarobljen u cikličnom postojanju između apatije i okrutnosti, Artur donosi jednu lošu odluku koja započinje lančanu reakciju eskalirajućih događaja.

Režija za ovaj filmski hit poverena je Todu Filipsu, dok su u glavnim ulogama pored Finiksa i Robert De Niro, kao i Mark Maron.

 Povezano…

Pet članova porodica žrtava pucnjave u bioskopu u mestu Aurora, gde je jedan mladić otvorio vatru tokom projekcije filma o Betmenu “Uspon mračnog viteza” (“Dark Knight Rises”), juče su uputili otvoreno pismo studiju.

U tom pismu koje je objavilo više specijalizovanih sajtova, oni su izrazili zabrinutost zbog ideje da film može da u prvi plan stavi ličnost poput Džokera, koji se pojavljuje u “Usponu mračnog viteza”.

“Kada smo saznali da Vorner bros izbacuje film ‘Džoker’ koji sa saosećanjem prikazuje tu ličnost i njenu priču, morali smo da se umešamo”, naveli su autori pisma upućenog direktorki Vorner brosa En Sarnof.

DŽOKER KAKVOG NISMO OČEKIVALI: Najveći neprijatelj BETMENA dobio “film koji sve objašnjava” (VIDEO)

Film prati transformaciju Džokera iz depresivnog komičara kog je društvo zlostavljalo u makijavelističku i nasilnu osobu.

Porodice žrtava iz Aurore nisu tražile da fim bude povučen ili izmenjen ali je studio svakako reagovao i naveo da “ni fiktivni lik Džokera ni film ne podržavaju stvarno nasilje na bilo koji način”.

“Nije namera filma, onih koji su radili na njemu ni studija da taj lik bude predstavljen kao heroj”, saopštio je Vorner bros.

“Džoker” će se 4. oktobra pojaviti u američkim bioskopima.

OBARA REKORDE I OSVAJA PRIZNANJA: Film Džoker trijumfovao na dodeli nagrada u VENECIJI

U pismu je zatraženo da Sarnof i Vorner bros prekinu sve donacije političarima koji predstavljaju prepreku donošenju strožih zakona o nošenju oružja, a studio i njegovi šefovi su pozvani da iskoriste svoj uticaj u Kongresu SAD da bi ta tema došla na dnevni red.

Takođe, zatražene su donacije za fondove za podršku žrtvama i pedagoške programe.

Studio je u odgovoru naveo da je već dao novac udruženjima žrtava i podržao zakone kojim bi se ograničila trgovina oružjem.

U pucnjavi u Aurori je ubijeno 12 ljudi, a 70 je ranjeno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.